V Plezalnem centru Ljubljana se lahko znova pleza

Objavljeno: 28. April 2020 - 15:34
Komentarji: 0 komentarjev

Z začetkom tega tedna so v Plezalnem centru Ljubljana simbolično, na dan upora proti okupatorji, po kratkem premoru zaradi razglasitve pandemije znova odprli svoja vrata in omogočili plezanje. Trenutno je omogočeno plezanje le na zunanji veliki steni, na kateri lahko sočasno pleza 5 predhodno najavljenih navez, ki opravijo rezervacijo preko spletne aplikacije.

Plezanje pod posebnimi pogoji

Za vse, ki bi radi po dolgem času plezali, je pri odprtju zunanje stene najbolj pomembno, da so obvezne rezervacije, ki se opravijo preko spletne povezave >> in da v tem času ni mogoča izposoja opreme.

Ekipa v plezalnem centru ja »preopremila« celotno steno z novimi smermi na kateri deluje tudi hitrostna stena s samovarovalnim sistemom in merilcem časa.

Predhodne rezervacije so možne preko spletne aplikacije >> 

Ob odprtju stene veljajo tudi ostali posebni pogoji:

  • v primeru suhega vremena; skladno z vremensko napovedjo bomo dan v naprej preko spletne strani javili morebitno neobratovanje,
  • urnik bomo prilagodili vašemu odzivu: začeli bomo na dela proste dni od 9h-17h in od 10h do 18h na delovne dni oz. ponedeljek - petek,
  • čas plezanja bo omejen na 2h,
  • sočasno bo lahko plezalo 5 predhodno najavljenih navez, prijave bodo potekale preko spletne aplikacije, ki bo od nedelje 26.4. dostopna preko te strani,  
  • obiskovalce naprošamo, da dosledno spoštujejo znane preventivne ukrepe: v javnost prihajajo zdravi, v zaprtih prostorih uporabljajo ustrezno zaščito za usta in nos, vzdržujejo distanco 2m do sočloveka, si umivajo oz razkužujejo roke pred in po vsaki preplezani smeri, pred in po prijavi na recepciji, po uporabi sanitarij, imajo vsak svojo pijačo in osebno plezalno opremo (vrv, varovalo, magnezij vrečko),
  • uporaba garderob ni mogoča, obiskovalci naj pridejo primerno oblečeni,
  • mogoč bo nakup omejene pijače in hrane preko izstavnega okna, zadrževanje v okolici objekta ni zaželjeno,
  • vstop je dovoljen le odraslim za varno plezanje usposobljenim osebam in mladoletnim osebam z nazivom ŠP1,
  • cena vstopnice je 12€ za vse, edina izjema so imetniki letnih in tromesečnih vstopnic, ki jim vstopnica ni potekla pred 13.3. 2020, ti bodo za vstop plačali 6€. (Vsem imetnikom dolgoročnih vstopnic, ki so od 13.3. do nadaljnega zamrznjene, bomo po odprtju celotnega objekta veljavnost ustrezno podaljšali.)    
  • Nadomeščanje zamujenih vadb v obliki samostojnega obiska tako za mladoletne kot polnoletne osebe do nadaljnega ni mogoče.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.