Friko Intervju

 
April 6 2012, 0 komentarjev

O izvedbi svetovnega pokala v balvanskem plezanju World Cup Bouldering Log 2012 smo se pogovarjali z Lorinom Möscha, vodjem organizacijskega odbora tekmovanja in idejni vodja ter ustanovite

Dušan Jelinčič: knjige in alpinizem
27. December 2022 - 11:42, - 0 komentarjev

Jutri bo v sklopu letošnjega 15. BOFF-a predaval tudi Dušan Jelinčič, ki bo govoril o njegovem alpinizmu in seveda literaturi.

Pogovor z Janjo Garnbret: “Resnično si želim splezati smer Za staro kolo in Majhnega psa v Mišji peči"
2. November 2020 - 13:55, - 0 komentarjev

Janje Garnbret vam verjetno ni treba posebej predstavljati. Trenutno najboljša plezalka na svetu je naša favoritinja za olimpijsko medaljo na prihajajočih olimpijskih igrah na Japonskem.

Foto: Martin Zorko
Jernej Kruder: Za mano je ena najboljših plezalnih sezon v slovenski skali
17. Junij 2020 - 10:11, - 0 komentarjev

Poznamo ga kot skupnega zmagovalca svetovnega pokala v balvanih v sezoni 2018, trenutno pa Jernej Kruder brez dvoma velja za enega naših najboljših skalnih plezalcev. Obdobje karantene zaradi koronavirusa je zelo dobro izkoristil.

Mina Markovič: Če že lahko izbiram, se raje dobro počutim sama seboj
12. Maj 2020 - 17:53, - 0 komentarjev

Mine Markovič vam verjetno ni treba posebej predstavljati.

Klemen Bečan - Kako se med plezalno karanteno zabava eden naših najboljših plezalcev v skali?
29. April 2020 - 10:41, - 0 komentarjev

Vse ljubitelje plezanja že pošteno srbijo blazinice. Svoje je k temu trpljenju dodalo še izjemno lepo in toplo vreme, ki je nalašč za spomladansko plezanje v naravi. A naravna plezališča ostajajo bolj ali manj prazna. Plezati je možno zgolj v domači občini.

Urh Čehovin: Plezalni centri so dodana vrednost za mesto
12. Marec 2020 - 14:15, - 0 komentarjev

Za glasilo Ljubljana, ki ga izdaja Mestna občina Ljubljana, se je Miha Štamcar pogovarjal z Urhom Čehovinom, z nekdanjim trenerjem slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Opremimo slovenska plezališča - Pogovor s Štefanom Wrabrom
5. December 2018 - 23:02, - 0 komentarjev

Jurij Ravnik se je pogovarjal s Štefanom Wrabrom, koordinatorjem sklada Projekta OSP o katerem smo že večkrat pisali. V intervjuju sta spregovorila o novi ureditvi opremljanja plezalnih smeri in vzdrževanju plezališč pri nas.

Prehrana in energijske potrebe plezalca
24. Maj 2018 - 11:09, - 0 komentarjev

Mario Sambolec, vrhunski prehranski strokovnjak, predava bodočim prehranskim svetovalcem, bodočim inštruktorjem najrazličnejših usmeritev na Fitnes zvezi Slovenije, o zdravi prehrani ozavešča znotraj našega šolskega sistema. Z ekipo profesionalcev s področja športa in

Celjska plezalna stena "velikanka" tik pred odprtjem
25. April 2018 - 11:26, - 0 komentarjev

Nestrpno jo pričakujemo – lepotico, ki pomeni velik korak ne le za plezalce iz Celja ali Štajerske, temveč za vso Slovenijo. O tem, kako je nastala in kaj bo ponudila, smo povprašali Marjana Kuharja, pomočnika ravnatelja na I. osnovni šoli v Celju. G.

Garnbret, Kruder in Kadič enotni, da je plezanje preprosto kul
29. Maj 2017 - 10:55, - 0 komentarjev

Na premiernem športnoplezalnem spektaklu Triglav The Rock Ljubljana so poleg največjih mojstrov navpičnice na svoj račun prišli tudi tisti, ki šele vstopajo v mamljivi svet oprimkov. Navdušenju ni bilo videti konca!

Strani