Pravila komentiranja

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Prepričani smo, da lahko odprta debata in možnost komentiranja na portalu Friko.si pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in prihodnjem razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev pa se morate najprej prijaviti.

Ker bi radi ohranjali visok nivo komunikacije med uporabniki portala, bodo uredniki pregledovali vsak prejeti komentar. Prosimo vas, da upoštevate vsa pravila komentiranja in lepega spletnega bontona.

Urednik portala si pridržuje pravico izbrisa komentarjev ali delov komentarjev in spreminjanja naslovov komentarja, v kolikor je pravno problematičen, žaljiv, napeljuje k nasilju ali je oglasno usmerjen.
OPOZORILO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ostala prepovedana dejanja, ki bodo sankcionirana s strani urednika portala:

  • Sovražni govor na osnovi nacionalnosti, religije, spolne usmerjenosti ali katerikoli drugi osnovi.
  • Grožnje, ki so usmerjene na ostale uporabnike portala, urednike, novinarje in tretje osebe, ki so del objavljene vsebine.
  • Uporaba žaljivk in kletvic, ki so usmerjene na uporabnike portala.
  • Žalitev urednika na katerikoli način.
  • Objavljanje osebnih podatkov.
  • Vstavljanje povezav (linkov) na druge spletne strani, pisanje z velikimi črkami, komentiranje izven okvira teme objavljene vsebine.
  • Objavljanje lažnih informacij.

Uporabniki portala, ki bodo večkrat zapored prezrli pravila, se bodo smatrali za nezaželene, njihovi komentarji bodo zbrisani in v bodoče bodo imeli onemogočeno komentiranje.

Vsak uporabnik ima pravico ustvariti samo en uporabniški račun. V kolikor se ugotovi, da ima uporabnik ustvarjenih več uporabniških računov, se bodo trajno izbrisali vsi uporabniški računi, razen tistega, ki je bil ustvarjen prvotno.

Pritožbe na delo urednika lahko pošljete na e-pošto info@friko.si. Pritožbe in razprave znotraj komentarjev, ki so vezane na delo urednika, se bodo brisale.