Na 13. festivalu BOFF si lahko ogledate 32 filmov

Objavljeno: 13. December 2019 - 14:11
Komentarji: 0 komentarjev

Bovec Outdoor Film Festival by Fjällräven, festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami, od 28. do 30. decembra v Kulturnem domu Bovec.

Pred vrati je trinajsta izvedba bovškega filmskega festivala. V treh dneh, od sobote 28. do ponedeljka 30. decembra, bo na platnu Kulturnega doma Bovec na ogled 32 filmov, ki so se prebili skozi sito izbora izmed 67 prispelih del. Več je krajših filmov, združeni pa so v tematske sklope po okoli 90 minut.

Prvega dne bosta na sporedu ženski in naravovarstveni sklop.


Sofía je kratki dokumentarni film o življenju mlade surferke Sofíje De Tomás, surferske prvakinje iz Tenerifov.

Drugega dne je spremljevalni spored najbogatejši z okroglo mizo na temo preobemenjenosti infrastrukture in narave s turizmom, tudi športi, ter z dvema predavanjima: Manca Korelc bo predstavila svoj nagrajeni projekt Moja jezera, Rok Zalokar in Petra Brajnik pa svoje »vertikalne avanture« med Julijci, Himalajo in Aljasko. Udeležba na okrogli mizi in predavanjih je brezplačna. Sledi sklop smučarskih filmov, med njimi bo tudi svetovna premiera filma Skiing The Fire Ring avtorjev Miha Deisingerja in Ivice Kostelića, posnet na Islandiji.


SKIING THE FIRE RING – je zgodba o štirih prijateljih, ki se podajo na pot daleč v osrčje Islandije, z namenom smučati po še nedotaknjenih pobočjih vulkanov Herdubreida in Askje.

Tretjega dne bodo na sporedu tudi slovenski filmi. Prisotni bodo tudi avtorji in akterji, tako da bodo sklopom sledili kratki pogovori z njimi.


Neraziskani gorski masiv v oddaljeni dolini v Pakistanu, nikoli preplezana smer in močna ekipa plezalcev iz Argentine, Belgije in Francije, ki so več kot pripravljeni kombinirati raziskovanje, glasbo in dobro voljo.

Tudi letos bodo obiskovalci izbrali dobitnika dveh nagrad – za najboljši domači in najboljši tujejezični film. Pokrovitelj nagrade za najboljši domači film po izboru občinstva je Fjällräven.

Projekcije se bodo vsak dan začenjale ob 17. uri.

Nakup vstopnic

Vstopnice za projekcije (5 € za sklop, 8 € za dan in 22 € za abonma) bodo na voljo v Kulturnem domu Bovec uro pred začetkom prvega sklopa, možna je rezervacija preko spletne strani.

Dni v Bovcu bodo popestrile še delavnice in izleti, med projekcijami bo poskrbljeno tudi za najmlajše.

Več informacij o festivalu BOFF in o programu si lahko ogledate na spletni povezavi >>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.