Ema Seliškar do 8c

Objavljeno: 2. Avgust 2019 - 09:00
Komentarji: 0 komentarjev

V Kotečniku je preplezala povezavo Kmečka malca-Butnskala (8c).

Ema Seliškar, še ne petnajstletna plezalka AK Slovenska Bistrica, je v Kotečniku preplezala smer/povezavo Kmečka malca-Butnskala in tako svoji obsežni nabirki smeri dodala prvo 8c. 

To je njena druga najtežja smer. Preplezano ima namreč že tudi 8c+ (Beautiful pain, Kotečnik), kar je od slovenskih plezalk uspelo le še Nataliji Gros (2008), Maji Vidmar (2009), Mini Markovič (2014) in Janji Garnbret (2015). 

Vir: 8a.nu.

Fotografija: Ema v smeri Vaya con dios (8a) v Šeginovem potok. Foto: Tomaž Seliškar, vir 8a.nu.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.