Vita Lukan do prvih vzponov težavnosti 8c

Objavljeno: 17. Maj 2020 - 19:41
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Martin Zorko (vir: Vita Lukan Instagram)

Vita Lukan po poškodbi in operaciji kolena že v odlični formi.

Medtem ko naši tekmovalci še čakajo na odgovore, kdaj se bo začela sezona svetovnega pokala, je njihova forma že na visoki ravni. Mnogi so monotonost treningov na plastiki popestrili s plezanjem v slovenskih plezališčih. Med njimi je tudi devetnajstletna Vita Lukan, ki je pred nekaj dnevi preplezala svoji prvi smeri z oceno 8c. V Mišji Peči je bila uspešna v smeri Strelovod, v Bitnjah pa v Rigor Mortis. V obeh je za uspešen vzpon potrebovala le tri poskuse. V Mišji peči je preplezala še smeri Kaj ti je deklica (8b+), Mrtvaški ples (8b), Albanski konjak (8a) na pogled ter Uživancijo (8a) na fleš. V Bitnjah je bila uspešna še v smereh Mene iščeš sonce? (8b) v drugem poskusu in Silent alarm (8a).

Naslovna fotografija: Martin Zorko

Vir: Vita Lukan Instagram

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.