V Tokiu prvič letos brez finala

Objavljeno: 4. Junij 2018 - 11:29
Komentarji: 0 komentarjev

V polfinalu Kruder, Kadićeva, Repušičeva in Peharc.

V Tokiu se je končala peta tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju, v katerem prvič letos ni bilo slovenskega predstavnika. Nihče od štirih Slovencev v polfinalu tekme športnih plezalcev in plezalk v Hachiojiu si ni priboril uvrstitve v zadnji krog tekmovanja. Za najboljši slovenski izid je poskrbel Jernej Kruder z osmim mestom, ki pa je ohranil vodstvo v skupnem seštevku.

V nedeljski polfinale so se uvrstili Katja Kadić (PK Škofja Loka) in Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) v ženski ter Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) in Anže Peharc (AO PD Kranj) v moški konkurenci. A tokrat balvanske postavitve niso bile na strani slovenskih tekmovalcev, saj so v smereh delali preveč napak, da bi si priborili uvrstitev med najboljšo šesterico v ženski oziroma moški konkurenci.

Še najbližje finalu je bil Kruder, ki je nalogo brezhibno opravil v drugem in četrtem polfinalnem balvanu s suverenim plezanjem do vrha, a bi za preboj v finale potreboval vsaj še en vrh.

Polfinale se ni izšel po načrtih tudi za Kadićevo, ki je bila med vodilnimi po kvalifikacijah, v polfinalu pa je pristala na 12. mestu. Tik za njo se je uvrstila Repušičeva. Peharc pa je tekmovanje končal na 20. mestu. Peti slovenski predstavnik na Japonskem Gregor Vezonik je obstal v kvalifikacijah na 31. mestu.

Najboljša Slovenka Janja Garnbret je zaradi šolskih obveznosti nastopila le na uvodnih dveh tekmah, karavani pa se bo znova pridružila na začetku sezone v težavnosti.

Pri moških je zmagal Italijan Gabriele Moroni, drugi je bil Japonec Tomoa Narasaki, tretji pa njegov sonarodnjak Rei Sugimoto. Pri ženskah je prvi dve mesti zasedla japonska. Slavila je Akiyo Noguchi, druga je bila Miho Nonaka, tretja pa Rusinja Ekaterina Kipriianova.

Tokio bo leta 2020 prizorišče poletnih olimpijskih iger, na katerih bo športno plezanje doživelo svojo olimpijsko premiero.

Naslednja postaja svetovnega pokala v balvanih bo že čez manj kot teden dni Vail v ameriški zvezni državi Kolorado.

Vir: pzs.si (STA/Siol.net) in ifsc.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.