Ultimatum, 9a+ - najtežja smer v Arcu

Objavljeno: 29. December 2016 - 13:10
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Sara Grippo

Stefano Ghisolfi je v plezališču Massone nad Arcom opravil prvi vzpon v smeri Ultimatum (9a+).

Nova linija, ki jo sestavlja več kot 100 gibov, se nahaja v sektorju Pueblo, najbolj previsnem v plezališču Massone. Začne se v smeri Underground in nadaljevanju poteka preko smeri Reini's vibes, Pietra Murata, L'ultima pietra in se zaključi v smeri Stonehenge. Ghisolfi je po uspehu povedal, da gre za težjo smer od vseh 9a-jev, ki jih je preplezal. Italijan, ki se lahko pohvali tudi z zmago v svetovnem pokalu, je v svoji karieri po najvišji oceni posegel v smeri Lapsus (9b) v plezališču Andonno.

Vir: Planetmountain.com

Naslovna fotografija: Sara Grippo

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.