Šprah podaljšal Inferno (8c) v Teru

Objavljeno: 8. September 2019 - 10:39
Komentarji: 0 komentarjev

Jaka Šprah (DRPK) je v plezališču Ter podaljšal obstoječo smer Inferno.

Inferno je navrtal Rajko Zajc leta 2017. Linija poteka po levem delu impozantne zgornje stene sektorja Orglce v Teru. Lani je Jakob Bizjak preplezal prvi del smeri in ga ocenil z 8b.

Šprah je smer letos avgusta prvič poskusil bolj ali manj po naključju in bil v prvem delu zelo blizu na flash. Preplezal ga je v drugem poskusu. Takrat je poskusil tudi podaljšek in bil nad njim takoj navdušen. Plezanje se mu je zdelo vrhunsko, saj smer sestavlja nekaj težkih balvanskih problemov s solidnimi počitki, na koncu pa tudi dobro "navije". V smeri je napredoval hitreje od pričakovanj in že pri naslednjem obisku padel blizu vrha.

Na dan vzpona so bile razmere neverjetne, počutje pravo in vse je kazalo odlično, potem pa je ugotovil, da je doma pozabil pas in magnezij, Inferno pa je na prvi pogled izgledal čisto moker. Zagato s pasom so rešili z gurtnami in nekaj improvizacije, po podrobnejšem ogledu smeri pa je ugotovil, da je moker samo en grif. Začuda ga med plezanjem celotna predhodna situacija ni preveč zmotila; plezal je učinkovito in tekoče ter ohranil fokus do vrha. Še posebej mu je všeč dejstvo, da je Bizi (Jakob Bizjak) na isti dan splezal Valar Morghulis, novo najtežjo linijo Črete, tako da sta na isti dan padla kar dva Rajkotova projekta!

Vir in fotografije: Jaka Šprah.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.