Sedmi vzpon v legendarni smeri Hubble, 8c+

Objavljeno: 26. Oktober 2016 - 10:26
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Hot Aches Production

Smer Hubble velja za prvo smer, ocenjeno z 8c+ na svetu.

Osemnajstletni britanski plezalec William Bosi je v plezališču Raven Tor opravil sedmi vzpon v smeri Hubble (8c+). Smer je kot prvi leta1990 preplezal Ben Mooon in velja za prvo smer, ocenjeno z 8c+. Danes obstaja kar nekaj špekulacij, da je smer težja. Tako je tudi britanski medij UKclimbing.com za oceno smeri navedel 9a. Da bi bila smer lahko ocenjena z 9a, je v enem izmed intervjujev leta 2012 dejal tudi Adam Ondra, ki pa mu smeri še ni uspelo preplezati. Leta 2012 je smer preplezal Steve McClure, ki ocene ni komentiral, letos junija pa je nemški plezalec Alexander Megos po uspešnem vzponu dejal, da je plezal že težje in lažje smeri s takšno oceno. Tako bomo mi ostali pri poročanju, da smer Hubble ostaja "le" prva smer z oceno 8c+ na svetu.

Viri: UKclimbing, Planetmountain, Rock&Ice

Naslovna fotografija: Hot Aches Production

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.