Seb Bouin v prvi smeri 8c v Franciji - VIDEO

Objavljeno: 15. Marec 2020 - 12:46
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Sam Bié

Sebastien Bouin v klasikah plezališča Buoux.

Plezališče Buoux velja za zibelko športnega plezanja v Franciji. Leta 2018 se je francoski plezalec Sebastien Bouin odločil poskusiti v nekaj tamkajšnjih klasikah, med njimi tudi v smeri Agnicourt, prvi z oceno 8c v Franciji, ki jo je leta 1989 preplezal britanski plezalec Ben Moon ter v eni najbolj znanih klasik v tem plezališču La rose et le vampire (8b), "mojstrovini", ki jo je leta 1986 preplezal Antoine Le Menestral. Celotno zgodbo si lahko pogledate v spodnjem kratkem filmu.

Naslovna fotografija: Sam Bié

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.