Seb Bouin preplezal Move 9b/+ - VIDEO

Objavljeno: 23. Junij 2019 - 14:23
Komentarji: 0 komentarjev

Seb Bouin je opravil prvo ponovitev slovite smeri v Flatangerju.

Francoz Seb Bouin je v norveškem Flatangerju ponovil smer Move, ki je ocenjena z  9b/+. Linijo je prvi poleti 2013 preplezal Čeh Adam Ondra. Tokrat je 50 metrov dolgo smer v jami Flatanger poimenoval Move in zanjo predlagal oceno 9b/+. Za smer je potreboval dva tedna in pol trdega dela, čakal pa je tudi na dobre razmere. Kot pravi sam mu je bila smer zelo težka, saj plezanje v njej ne ustreza njegovemu stilu, vseeno pa je menil, da je Change (9b+) težja.

Pri poskusih in vzponu ga je varoval Bouin, ki si je že takrat zadal nalogo, da smer prepleza tudi sam. Z delom v smeri je začel leta 2016, do letošnjegega uspeha je bil tam še štirikrat. Po uspehu je bil zelo vesel in zadovoljen, za smer, ki je tako doživela šele prvo ponovitev, pa je predlagal oceno 9b+.

Vir in fotografije: planetmountain.com.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.