Seb Bouin ponovil Thor's Hammer, 9a

Objavljeno: 21. Julij 2016 - 09:01
Komentarji: 0 komentarjev

Največkrat ponovljeni smeri v jami Flatanger znižali oceno na 9a.

Seb Bouin je v jami Flatanger, ki je v zadnjih letih prizorišče najtežjih športnoplezalnih vzponov na svetu, preplezal linijo Thor's Hammer (9a). 55 metrov dolga smer je prvi raztežaj projekta, ki ga je navrtal Magnus Midtboe. Prvi ga je leta 2012 preplezal Adam Ondra in ga ocenil z 9a+. Vmes je bila smer deležna še nekaj ponovitev vrhunskih plezalcev. Do danes je bilo v tej ekstremno dolgi liniji preplezanih tudi nekaj novih, lažjih kombinacij gibov.

Seb je za smer porabil pet dni. Razmere niso bile najboljše, saj je bil prvi del smeri moker, zato je moral Francoz pred vsakim poskusom oprimke posušiti s pomočjo toaletnega papirja, nato pa je imel le pet minut časa, preden je smer spet postala mokra. Prav Adam Ondra mu je pokazal novo kombinacijo gibov v drugem delu smeri, ki je lažja od prvotne, zato se oba strinjata, da je smer lažja kot 9a+. Seb se že posveča novemu projektu, smeri Move (9b/b+).

Naslovna fotografija: Rockvision

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.