Odlična vzpona ajdovskih plezalcev

Objavljeno: 10. Februar 2017 - 13:20
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Anej Kodele FB profil

Boštjan Weingerl do 8c, Anej Kodele do prve 8b+.

Za najtežji slovenski vzpon v zadnjem obdobju je poskrbel Boštjan Weingerl, ki je v Mišji Peči preplezal smer Vizija (8c). Boštjana smo pred leti omenjali predvsem ob odličnih balvanskih vzponih, v zadnjem času pa več pleza tudi daljše smeri. V dveh letih je preplezal 17 smeri, ocenjenih z 8b ali več.

Svojo najtežjo smer pa je v Pajkovi strehi v Ospu preplezal Anej Kodele, ki je bil uspešen v smeri Active discharge (8b+). Aneju so smeri nad Osapsko jamo očitno zelo všeč, saj je že lani preplezal "maratonsko" smer Bitko s stalaktiti (8b), prvi del smeri Active discharge in Trojo (obe 8a).

Naslovna fotografija: Anej Batagelj FB profil

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.