Nova večraztežajna 8a v Paklenici

Objavljeno: 5. December 2019 - 15:55
Komentarji: 0 komentarjev

Paklenica ponuja novo 8a, ki se nahaja v steni Debelega kuka. 

Pozorni plezalec je v zadnjih dneh v steni Debelega kuka v Paklenici med smerema LWSC in BWSC lahko opazil nove svetleče svedre.

Gre za novo direktno linijo, ki jo je opremil in preplezal Igor Čorko in ki v petih raztežajih ponuja težave do 8a (6b, 7c, 5a, 8a, 6b+). Gospon Deda, kakor se nova smer imenuje, tako predstavlja najtežjo smer v tej steni.

Vir in fotografija: Croatia climbing guidebook fb profil.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.