Nesreča Ashime Shiraishi

Objavljeno: 11. Julij 2016 - 17:04
Komentarji: 0 komentarjev

Mlada Američanka je 14 metrski padec preživela brez hujših posledic.

Ashima Shiraishi je v četrtek, 7. julija, med pripravami na ameriško mladinsko državno prvenstvo padla na k sreči oblazinjena tla v plezalnem centru Stone Summit v zvezni državi Georgia. Med plezanjem jo je tako kot večino treningov varoval njen oče, ki je s stiskom ročice na varovalnem pripomočku Grigri onemogočil zaustavitev padca. Po poročanju njenega agenta je petnajstletna Ashima, ki že od svojega trinajstega leta spada med najboljše športne plezalke na svetu, padec preživela brez večjih posledic in bo že v naslednjih dneh poskusila s prvimi treningi. Njen glavni cilj je vrnitev na tekmovanja do mladinskega svetovnega prvenstva, ki bo novembra v mestu Guangzhou na Kitajskem.

Nesreča znova opozarja vse plezalce, kako pomembno je znanje pravilne uporabe plezalne opreme, ki ga pridobimo v strokovno vodenih plezalnih šolah, upoštevanje navodil proizvajalca ter popolna osredotočenost varovalca med varovanjem plezalca v smeri.

Vir: Rock&Ice

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.