Mladi plezalki AK Slovenska Bistrica odlično v skali

Objavljeno: 2. November 2017 - 13:03
Komentarji: 0 komentarjev
Vir: AK Slovenska Bistrica

Trinajstletna Ema Seliškar do 8a+, štirinajstletna Lucija Tarkuš do 8a.

Zadnji podvig je obema dekletoma uspel v Pajkovi strehi pod veliko steno v Ospu. Plezali sta smer Active discharge (8a). Ema je smer preplezala na fleš, Lucija pa v drugem poskusu. Obe sta dan pred tem prepelezali smer Mozaik (7c+/8a) v Mišji Peči.

Že sredi oktobra sta s klubsko ekipo plezali v Kotečniku, kjer je Ema preplezala svojo drugo smer, ocenjeno z 8a+, Divja oma. Lucija Tarkuš pa malenkost lažjo smer Divji otrok (8a).

Obe mladi plezalki iz Alpinističnega kluba Slovenska Bistrica sta v zadnjem letu izredno napredovali. Na tekmovanjih državnega prvenstva v težavnosti je Ema Seliškar zmagala na vseh štirih tekmah, najboljša pa je bila tudi na prvi balvanski tekmi na Logu. V skali je v tej sezoni preplezala že dve smeri z oceno 8a+ in devet smeri z oceno 8a. Lucija Tarkuš je trenutno vodilna v skupnem seštevku državnega prvenstva v balvanskem plezanju, v težavnosti pa je druga. V letošnji sezoni je zastopala tudi barve slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju. V skali je v tej sezoni preplezala eno smer z oceno 8a+ in šest smeri z oceno 8a.

Naslovna fotografija: AK Slovenska Bistrica

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.