Klemen Bečan preplezal projekt Roctrip, 8c+, 220 m

Objavljeno: 4. Maj 2018 - 21:55
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Anja Bečan

Klemen Bečan je z vrhunskim vzponom v več raztežajni smeri Roctrip poskrbel za nov odmeven rezultat slovenskega športnega plezanja.

220 metrov visoka smer Roctrip premore pet raztežajev težavnosti 8c+, 8a, 8c+, 7b in 7a. Klemen je projekt v Drašnicah v južni Dalmaciji opremil že leta 2014. Njegova želja je bila, da projekt spleza še isto leto, vendar mu je to preprečilo slabo vreme. Letos v aprilu se je vrnil in najprej preplezal posamične raztežaje. Konec meseca je pod smer prispel le z enim ciljem, da z vzponom v enem zamahu prepleza svoj dolgoletni projekt. Za uspešen vzpon je skupno potreboval 6 do 7 tednov dela in študiranja v smeri. S prvimi resnimi poskusi je začel leta 2016. V Drašnicah je bil tudi lani, vendar ga je spet ustavilo deževno vreme. Tokrat se je vse poklopilo in na zadnji aprilski dan se je podpisal pod najtežjo več raztežajno smer na Hrvaškem.

V spodnjem posnetku si lahko pogledate plezanje v prvem raztežaju. Čestitke Klemen!

Več zgodb in fotografij na povezavi Kelmen Bečan>>>

Naslovna fotografija: Anja Bečan

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.