Jernej Kruder uspešen v smeri Peščena ura, 9a

Objavljeno: 12. Maj 2020 - 16:39
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Martin Zorko (vir: Jernej Kruder FB profil)

Jernej Kruder je v obdobje omejitev izkoristil za projekte v lokalnih plezališčih.

Najtežji vzpon mu je konec prejšnjega tedna uspel v smeri Peščena ura (9a). Smer v Sopoti je opremil že pred leti. Največ težav mu je predstavljal začetek smeri, ki ga je sprva nekoliko spremenil in tako je leta 2014 nastala smer In time, ki jo je ocenil z 8c+/9a. Dobro pripravljenost in formo v skali je unovčil prejšnji četrtek, ko mu je uspelo preplezati še originalno linijo s težjim začetkom.

Jernej je bil v zadnjem obdobju zelo aktiven in poleg že omenjene preplezal še nekaj težkih smeri. Med njimi Privid (8c+) v Bohinsjki Beli ter v drugem poizkusu smer Rigor mortis (8c) v Bitnjah. Konec aprila je v Golobovih pečinah opravil tudi prvi vzpon v smeri Dreku focn (8b+).

Naslovna fotografija: Martin Zorko

Vir: Jernej Kruder FB

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.