Jernej Kruder splezal novo smer v Maltatalu

Objavljeno: 4. December 2017 - 10:36
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Jure Vilčnik; vir: Jernej Kruder FB profil

Jernej Kruder je v avstrijski dolini Maltatal opravil prvi vzpon v smeri Eskimo (8c+).

Smer je preplezal v izredno hladnem vremenu, saj je bila temperatura kar osem stopinj pod ničlo, tako da jo je bilo, zaradi ekstremnih razmer, tudi težje oceniti. Predlaga oceno 8c+, kar pomeni, da je smer Eskimo zdaj najtežja v Maltatalu.

Jernej je prejšnji teden opravil še nekaj težkih balvanskih vzponov. V Maltatalu je bil uspešen v problemih Nachzügler sit (8A+) in Driving at low tide (8A), na naših tleh v Črnotičah pa je preplezal balvanske linije Zeolith (8A+), A je to (8A) in King of the cave (8A).

Vir: Jernej Kruder FB profil

Fotografija: Jure Vilčnik

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.