Jaka Šprah stopnjuje z odločnimi plezalnimi vzponi

Objavljeno: 15. Avgust 2019 - 08:35
Komentarji: 0 komentarjev

Začetek tedna smo poročali, da je Jaka Šprah (DRPK) v plezališču Osp, v sektorju Pajkova streha, preplezal svojo prvo smer težavnosti 9a Water world. Včeraj pa je Jaka na svojem Facebook profilu objavil, da mu je v Kotečniku uspelo preplezati še smer Butolin težavnosti 8c+.

Jaka je svoje prve vzpone začel beležiti že pri svojih devetih letih, svojo prvo 8a pa je preplezal leta 2013. Potem je v skali zelo hitro napredoval, saj je še isto leto preplezal svojo prvo 8a+, leta 2014 pa prvo smer z oceno 8b. V prvi smeri z oceno 8c mu je uspelo leta 2016 (Rigor Mortis v Bitnjah), prvo 8c+ (Mrtvaški prst v Čreti) pa je preplezal spomladi 2018. Prejšnji teden pa mu je uspel njegov največji plezalski uspeh in preplezal svojo prvo smer težavnosti 9a Water world v Ospu.

Vir: Facebook Jaka Šprah
Foto: Lan Marion Rozenbergar

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.