Hrvati premikali meje - preplezana prva 8c+

Objavljeno: 7. Maj 2020 - 12:03
Komentarji: 0 komentarjev

Iz plezališča Markezina greda je prišla zanimiva novica.

V plezališču v bližini Splita, ki slovi to lepem številu težkih smeri je Nikola Kramarić ponovil znano linijo El Toro. Gre za smer, ki jo je prvi preplezal Adam Ondra in je ocenjena z 8c+. Kramarić je opravil šele prvo ponovitev, najbolj pomembno pa je, da mu je uspelo opraviti najtežji hrvaški vzpon. Postal je prvi Hrvat s preplezano 8c+. Čestitamo!

Prvo 8c je pred 17 leti preplezal Marko Rožman. Uspešen je bil v smeri Talk is cheap v Mišji peči.

V zadnjih dneh je bilo tam zabeleženo še kar nekaj dobrih vzponov. Vana Piccini je preplezala Hipnozo (8a+), smer je ponovil tudi Luka Trumbić. Luka Kivela pa je uspel v smeri Dan velikog trenja (8b+).

Vir in fotografija: Croatia climbing guidebook fb profil.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.