Gnezdenju sokola selca v Mišji peči

Objavljeno: 11. Maj 2020 - 16:56
Komentarji: 0 komentarjev

Območna enota Piran Zavoda RS za varstvo narave sporoča, da v plezališču Mišja peč potrjeno gnezdi sokol selec.

Sokol selec je dokaj plaha vrsta, ki potrebuje v času gnezdenja mir. Prav zaradi tega je vrsta tradicionalno gnezdila v nekoliko bolj mirnem delu Osapske udornice. Letos pa se je par, verjetno zaradi bolj umirjenih razmer v plezališču zaradi karantene, odločil za gnezdenje v Mišji peči, ki velja za eno najbolj priljubljenih plezališč.
Takoj po najdbi so v sodelovanju z DOPPS-om stopili v stik s plezalci. Sledilo je zaprtje petih plezalnih smeri (Oro Puro, Teta Liza, 9a, Uncle Ben, Ljubezen na prvi pogled) v Mišji peči zato, da bo v delu stene, kjer gnezdi sokol selec ohranjal mir.

Smeri bodo ostale zaprte do konca julija in so na terenu označene z obvestili.

Vir in fotografija: Zavod RS za varstvo narave FB profil.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.