Ghisolfi v klubu 9b+!

Objavljeno: 8. December 2018 - 12:19
Komentarji: 0 komentarjev

Italijanskemu plezalcu Stefanu Ghisolfiju je v španskem plezališču Margalef uspel vrhunski dosežek.

Preplezal je smer Perfecto Mundo, ocenjeno z 9b+, ki jo je prvi letos maja preplezal Alexander Megos. Linijo je že pred leti opremil Chris Sharma in takrat sporočil, da bo šlo za eno najlepših in najtežjih linij na svetu. 

Ob Sharmi je do danes največ časa v smeri preživel prav Stefano, ki je v smeri poizkušal že pred Megosem. O težavah v liniji je povedal, da je prvi del smeri do mesta za počitek težak okrog 8c. Potem sledi glavni del, ki je sestavljen iz desetih izredno težkih gibov, od katerih je ključen skok iz luknjice za en prst v kleščasti prijem. Do vrha smeri sledi še plezanje težavnosti 8a+. Gre za eno najtežjih smeri na svetu, od nje je po oceni težja le Silence v Flatangerju na Norveškem.

Ghisolfi je tako je postal po Adamu Ondri, Chrisu Sharmi in Alexandru Megosu šele četrti plezalec na svetu, ki mu je uspelo preplezati tako težko smer.

Vir: planetmountain.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.