Gašper Pintar na pogled čez smer Spider (8a, 350 m)

Objavljeno: 1. Junij 2016 - 22:57
Komentarji: 0 komentarjev

Smer Spider je najtežja prosto preplezana smer v Paklenici.

Gašper Pintar je prvi del leta, v katerem mu je uspelo preplezati tudi smer z oceno 9a, kronal s prostim vzponom v smeri Spider (8a, 350 m) v osrednjem delu severozahodne stene Anića Kuk v Paklenici. Vse raztežaje (6c, 6c, 7a+, 7c, 7c+, 8a, 7a, 7b, 7b in 7b) je preplezal v vodstvu in na pogled, kar ni uspelo še nobenemu plezalcu.

Prvi vzpon v smeri je leta 2003 opravil Marko Lukič. Poleg Marka in Gašperja so smer prosto preplezali še štirje slovenski plezalci, Andrej Grmovšek, Luka Krajnc, Matic Obid in Tadej Krišelj.

Naslovna fotografija: Gašper Pintar in Nejc Klemenčič na vrhu Anića kuka po uspešnem vzponu

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.