Gabriele Gorobey preplezal Halupca 1979 (9a) v veliki osapski jami

Objavljeno: 14. Marec 2019 - 11:28
Komentarji: 0 komentarjev

Le po nekaj dneh, ko je Gabriele Gorobey - Sbisi preplezal svojo prvo smer težavnosti 9a v Mišji peči (Sanjski par), je sedaj preplezal še smer Halupca 1979 (9a) v pajkovi strehi velike osapske jame.

27 metrov dolgo smer je do sedaj preplezalo 9 plezalcev in vsi ji pripisujejo oceno 9a, a vseeno 32-letni plezalec iz Trsta meni, da je bila nekoliko lažja v primerjavi s smerjo Sanjski par.

Smer Halupca 1979, ki se nahaja v srednjem delu velike osapske jame, je prvi opremil Klemen Bečan leta 2007 (preplezal smer kot četrti plezalec). Leto kasneje jo je prvi preplezal Matej Sova in kot že omenjeno ima do sedaj le 9 vzponov. Smer temelji na vzdržljivosti in kar nekaj težkih balvanskih gibih.

Vir in foto: Instagram Gabriele Gorobey

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.