Domen Škofic - prvi vzpon v smeri Umetnost, 9a

Objavljeno: 16. Julij 2020 - 11:56
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Nace Gosnik; vir: Domen Škofic

Domen Škofic preplezal novo smer težavnosti 9a v slovenskih plezališčih.

Naši najboljši tekmovalci v tekmovalnem premoru kar po vrsti izkoriščajo dobro formo za podvige v skali. Tokrat je za nov vrhunski vzpon poskrbel Domen Škofic, ki je v plezališču Ter opravil prvi vzpon v smeri Umetnost in jo ocenil z 9a.

Domen je v liniji, ki jo je opremil in poimenoval v zadnjem obdobju eden najbolj aktivnih opremljevalcev smeri pri nas Rajko Zajc, prvič poizkušal že pred nekaj tedni. Vmes je plezališče obiskal še dvakrat, vendar so bile razmere preslabe, da bi dopuščale uspešen vzpon. Dodajmo še, da je po uspešnem vzponu na pogled poskusil še v smeri Inferno (8c), v kateri je bil blizu uspeha, vendar je po dolgem času vseeno zabeležil nov težek vzpon na pogled, saj je prvi del smeri ocenjen z 8b.

Vir: Domen Škofic

Fotografija: Nace Gosnik; vir: Domen Škofic

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.