Carnati čez Biographie (9a+) - VIDEO

Objavljeno: 26. Junij 2019 - 18:09
Komentarji: 0 komentarjev

Mladi, 21 letni Italijan Stefano Carnati je lani septembra uspel preplezati kultno smer Biographie v francoskem plezališču Ceuse.

Smer je leta 1989 opremil Jean Christophe Lafaille. Leta 1996 je Arnaud Petiti v smeri namestil vmesno sidrišče in ta del tudi prosto preplezal. Leta 2001 je kot prvi celotno smer preplezal Chris Sharma, ki pa ni podal natančne ocene. Danes se je ustalila pri oceni 9a+ in velja za prvo preplezano smer težavnosti 9a+.

Video predstavlja njegovo plezalno pot zadnjih let in uresničitev največjih sanj ...

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.