Camargo opravil tretji vzpon v El Bon Combat (9b)

Objavljeno: 24. April 2019 - 10:59
Komentarji: 0 komentarjev

Chris Sharma je marca 2015 preplezal novo smer El Bon Combat v španskem plezališču Cova de Ocell in jo ocenil z 9b/b+, kar je takrat pomenilo uvrstitev v skupino najtežjih smeri na svetu. Konec lanskega leta je prva ponovitev uspela Avstrijcu Jakobu Schubertu. Schubert je predlagal kar precejšnjo degradacijo ocene in sicer na "težko" 9a+.

Tretji vzpon v El Bon Combat je pred dnevi uspel Felipeju Camargu. 27 letni Brazilec je v smeri prvič poskusil lani, skupaj pa je za uspešen vzpon potreboval devet dni. Za Camarga je do sedaj najtežja preplezana smer bila Papichulo (9a+), za El Bon Combat pa predlaga 9b.

Vir in fotografija: Felipe Camargo instagram profil.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.