Bo Janja Garnbret športnica leta 2019 po izboru Women’s Sports Foundation?

Objavljeno: 26. Julij 2019 - 10:59
Komentarji: 0 komentarjev

Janja Garnbret se je uvrstila v finalni izbor za športnico leta 2019 po izboru Women's Sports Foundation.

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se je uvrstila med deseterico, ki se poteguje za laskavi naslov športnice leta 2019 po izboru fundacije Women's Sports Foundation. Do 2. avgusta lahko oddate glas za slovensko športnoplezalno junakinjo, edino predstavnico Slovenije in športnega plezanja v uglednem mednarodnem izboru športnice leta. Trikratna svetovna prvakinja in večkratna skupna zmagovalka svetovnega pokala Janja Garnbret je med 10 finalistkami za športnico leta po izboru dobrodelne izobraževalne neprofitne organizacije Women's Sports Foundation (WSF) ki spodbuja vključevanje žensk v šport. Garnbretova je edina Slovenka in ena redkih Evropejk v tem izboru.

Fundacija je Garnbretovo uvrstila med finalistke zaradi njenih izjemnih dosežkov v športnem plezanju v zadnjem letu, saj je športna plezalka št. 1 na lestvici Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), zmagala je na vseh tekmah svetovnega pokala 2019 v balvanskem plezanju in se na vseh tekmah v težavnosti in balvanih, na katerih je nastopila v letu 2018, uvrstila na prvo ali drugo mesto. 

Spletno glasovanje >>> je odprto do petka, 2. avgusta, o zmagovalki pa bo odločila kombinacija glasov javnosti in posebne komisije WSF! Pri spletnem glasovanju morate izbrati tako posameznico kot predstavnico ekipnega športa, preden lahko oddate svoj glas.

Glasujte za slovensko športnoplezalno junakinjo!

 

Vir in fotografiej: pzs.si (Manca Ogrin).

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.