Bizjak do nove 8c+

Objavljeno: 6. Maj 2019 - 17:34
Komentarji: 0 komentarjev

Jakob Bizjak (PK Rogaška) je v Kotečniku sredi marca preplezal smer Beautiful pain, ocenjeno z 8c+.

Gre za povezavo in ne samostojno linijo, dolgo cca. 63 gibov. Značilnost smeri je razgibanost in veliko različnih stilov - strop, previs, plata. Verjetno gre za drugo ponovitev. Smer je prvi splezal Anže Varga, nato jo je ponovil še Domen Škofic. 

Za Bizjaka, ki je zadnje čase plezalno malo manj dejaven zaradi obveznosti v svojem plezalnem centru Klajmber v Mariboru, je to tretja smer z oceno 8c+. Junija 2017 je preplezal Privid v Bohinjski Beli, junija lani pa še Mrtvaški prst v Čreti. 

Naslovna fotografija: Jakob Bizjak v Kotečniku. Foto: Luka Tambača.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.