Adam Ondra uspešen v Pachamama, 9a+

Objavljeno: 5. Februar 2017 - 09:39
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Petr Piechowicz

Adam Ondra opravil drugi vzpon v smeri Pachamama.

Češki plezalec po dolgem času spet pleza v španskem plezališču Oliana, kjer je že za začetek opravil s smerjo Pachamama (9a+). Prvi vzpon v tej liniji je leta 2009 Chris Sharma. Ondra je 40 metrov dolgo smer izbral, zaradi dobrega treninga vzdržljivosti v moči, eden od njgovih glavnih ciljev v teh dneh pa je povezava smeri Pachamama in Papichulo. Ondra in Sharma sta prepričana, da bo to za nova linija težavnosti 9b ali celo 9b+.

Vir: planetmountain.com

Naslovna fotografija: Petr Piechowicz

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.