Adam Ondra opravil prvi vzpon v smeri Queen Line, 9b

Objavljeno: 19. April 2017 - 13:46
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Giampaolo Calzà

Prva smer, ocenjena z 9b v okolici Arca.

Adam Ondra je v plezališču Laghel preplezal smer Queen Line (9b), ki velja za prvo smer, ocenjeno z 9b v okolici Arca. Najtežji del smeri predstavlja prvih 17 gibov, ki zahteva kar nekaj zelo težkih dolgih gibov na majhnih oprimkih, zaključi pa se z nekoliko lažjim plezanjem. Ondra jo je postavil v zgornjo mejo težavnosti 9b. Pravi, da ji za preskok na težavnostni lestvici do ocene 9b+, manjka le težji zaključek. Za "piko na i" je na isti dan v bližnjem plezališču Massone opravil še tretji vzpon v smeri Ultimatum (9a+).

Spodaj si lahko pogledate video uspešnega vzpona.

Vir: Adam Ondra

Naslovna fotografija: Giampaolo Calzà

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.