Adam Ondra na pogled v smeri Just Do It, 8c+

Objavljeno: 11. December 2018 - 11:49
Komentarji: 0 komentarjev
Vir: video

Adam Ondra poskrbel za najtežji vzpon na pogled v Združenih državah Amerike.

Iz plezališča Smith Rock prihaja odlična novica. Adam Ondra je na pogled preplezal legendarno smer Just Do It (8c+). Smer, ki jo je opremil Alan Watts, je leta 1992 prvi preplezal Jean Baptiste Tribout. Smer je v tistem času spadala med peščico smeri na svetu, ocenjenih z 8c+. 40 metrov dolga smer ima tudi slovenski vzpon, saj je bil v njej leta 1997 uspešen Marko Lukič.

Adam Ondra je v plezališču Smith Rock v Oregonu, ki velja za zibelko športnega plezanja v ZDA, plezal še nekaj znanih smeri. V spodnjih posnetkih si lahko pogledate poizkus vzpona na pogled v To Bolt Or Not To Be, prvi smeri v ZDA, ocenjeni z 8b+, ter uspešen vzpon na pogled v smeri Scarface (8b+) - na naslovni sliki.

Vir: Adam Ondra

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.