[VIDEO] Philippe Ribiere, človek, ki ne pozna besede "ne morem"

Objavljeno: 9. September 2016 - 11:31
Komentarji: 0 komentarjev

Spodaj v video prispevku vam predstavljamo zanimiv intervju s Philippom Ribierjem, ki so ga opravili kolegi s Sveta na Kanalu A. Verjamemo, da ravno vsi ne gledate televizije in oddaj s poročili, tako da vam z veseljem predstavimo ob tej priložnosti osebo, ki premika meje mogočega, predvsem pa meje zmožnosti samega sebe.

Kdo pravzaprav je Philippe Ribiere? Je oseba, ki je imel vse prej kot lepo otroštvo, ki bi si ga zagotovo vsak želel. Je oseba, ob katerem vam zagotovo ne more biti dolgčas, ki žene sam sebe naprej, se motivira in vidi smisel življanja ne glede na vse težave s katerimi se je srečeval v preteklosti. 39-letnemu Francozu nikoli ni težko govoriti o svoji preteklosti in svoji telesni hibi, ki ga spremlja že od rojstva naprej. Že kot dojenčka so ga starši zapustili in imel to srečo, da je pri vsega štirih letih starosti pristal v rejniški družini, ki so videli upanje v njem in mu tudi omogočili normalno odraščanje otroštva, v družini kjer se niso ozirali na to, da ima Philippe prirojeno genetsko napako in da je invalid. Pred tremi leti je končno spoznal tudi svojo pravo mamo, ki pravi, da je ponosna nanj, vendar vseeno nista ostala več v stikih.

Kot otrok je bil zelo aktiven pri vseh športih s katerimi se je ukvarjal skupaj s svojimi "brati in sestrami" v rejniški družini; plavanje, nogomet, tek in kolesarjenje. Ne glede na svojo telesno hibo, je bil zelo močan, kar je pri njegovih šestnajstih letih opazil tudi en izmed voditeljev na poletnem taboru za otroke, kjer se je tudi prvič srečal s plezanjem. Usmeril ga je k temu naj razvije to moč v enem izmed mnogih športov. Najprej je potrkal na vrata kolesarskega kluba, kjer so ga takoj zavrnili zaradi njegove bolezni, a ga to ni ustavilo. Našel je svojo pot pri plezanju. Na začetku je plezal zaradi sebe, da se umakne od vseh težav, ki jih je imel. Po nekaj letih trdega dela in treninga pa se je začel udeleževati raznoraznih plezalskih tekmovanj za "normalne" (ne paraplezanje), na katerih je osvajal dobre rezultate. Kmalu za tem je dobil prvega sponzorja, kar mu je vlilo dodatno moč, pogum in veliko zagona, da je našel tisto kar si je sam želel in da je postalo plezanje njegov način življenja.

Več o Philippu si lahko ogledate tudi v njegovem dokumentarnem filmu Wild One, ki ga je posnel s slovensko ekipo in produkcijo, katero je vodil pokojni Jure Breceljnik.

Video: Svet na Kanalu A
Foto: Zajem slike iz video prispevka

Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.