Shawn Raboutou preplezal Off the Wagon low, 8C+

Objavljeno: 29. November 2018 - 11:19
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Giuliano Cameroni Instagram

Dvajsetletni Američan poskrbel za prvi balvanski problem z oceno 8C+ v Švici.

Shawn Raboutou je v švicarski dolini Val Bavona slovitemu problemu Off the Wagon dodal dva giba ter celotno linijo z imenom Off the Wagon low ocenil z 8C+.

Prvi vzpon v tej sloviti liniji, ki v originalu starta s starega voza, je leta 2012 opravil finski balvanski plezalec Nalle Hukkataival. Ocenil ga je z 8C, po kasnejših ponovitvah pa se je ocena ustalila pri 8B+. Do različice s sedečim štartom, ki jo je pred dvema dnevoma opravil mladi Američan, so bili v tem problemu uspešni še  Jan Hojer, James Webb, Niccolo Ceria, Luca Rinaldi in Giuliano Cameroni.

Vir in fotografija:  Giuliano Cameroni Instagram

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.