Zan Sudar do 8B v primorskih balvanih

Objavljeno: 29. Junij 2020 - 12:19
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Zan Sudar

Zan Sudar je v dveh obiskih balvanov v Črnotičah in Yugo Skali preplezal šest balvanskih problemov od 7C+ do 8B.

Najprej je 20. junija plezal v skalni barieri v Črnotičah pri Črnem Kalu, kjer je bil uspešen v problemih Prince of darkness (8B), King of the cave (8A) na fleš ter Stiska s časom in Queen of the cave (oba 7C+). Štiri dni kasneje je plezal v balvanu Yugo Skala v bližini Ajdovščine, ki ponuja nekaj zelo težkih linij, ocenjenih od 7C do 8B. Zan je opravil drugi vzpon v problemu The Mechanic (8B), prvega je leta 2014 opravil Boštjan Weingerl, na fleš pa je bil uspešen še v liniji Fast life (8A).

Uspešen vzpon v problemu The Mechanic (8B).

Vir in fotografije: Zan Sudar

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.