Prvi balvanski problem z oceno 9A na svetu!

Objavljeno: 25. Oktober 2016 - 11:09
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Nalle Hukkataival Instagram

Nalle Hukkataivala preplezal Burden of Dreams, 9A!

Nalle Hukkartaival je po veliko vloženega napora v projektu Lappnor blizu Helsinkov uspel povezati vse gibe v balvanskem problemu, ki predstavlja težko pričakovan mejnik v zgodovini balvanskega plezanja. V projektu, ki ga je pred štirimi leti našel in očistil njegov prijatelj Marko Siivinen, sta se na začetku marca v družbi odličnega Finca preizkusila še dva vrhunska balvanska plezalca Jimmy Webb in Daniel Woods. Takrat sta s svojimi izjavami potrdila, da gre zagotovo za enega najtežjih balvanskih problemov na svetu.

Včeraj je Nalle objavil odlično vest, da je uspel v celoto povezati šest izjemno težkih gibov. Problem je poimenoval Burden of Dreams, zanj pa predlaga oceno 9A, kar pomeni, da smo po mnogih letih stagnacije in veliko polemik glede ocenjevanja najtežjih balvanskih vzponov le dobili prvi problem, ocenjen z 9A. Po uspehu je zapisal, da gre za novo stopnjo v balvanskem plezanju. Glede na predhodne vzpone, ki jih je opravil v številnih problemih težavnosti 8C+, je po njegovem mnenju ocena 9A primerna in predstavlja logičen napredek ocenjevanja balvanskih vzponov.

Objavljamo tudi video, ki je nastal na začetku marca v času obiska Jimmyja Webba in Daniela Woodsa.

Vir in fotografija: Nalle Hukkataival FB profil

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.