Nov 8C+ za Daniela Woodsa

Objavljeno: 29. September 2016 - 11:32
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Paul Robinson

Njegov tretji problem, v katerem je opravil prvi vzpon in ga ocenil z 8C+.

Daniel Woods je v nacionalnem parku Rocky Mountain opravil prvi vzpon v balvanskem problemu Creature from the black lagoon (8C+). To je že njegov tretji balvanski problem, ki ga je preplezal kot prvi in ga ocenil z 8C+. Woods je oktobra 2010 preplezal Hypnotized Minds, ki ga je sprva ocenil z 8C, kasneje pa je sam predlagal povišanje ocene na 8C+. Junija 2016 ga je ponovil Rustam Gelmanov, ki pa ni podal mnenja o oceni. Američan je lani preplezal še problem The Process (8C+). Skupno je zbral že 22 vzponov v balvanskih problemih, ocenjenih z 8C ali težje.

Vir: 8a.nu

Naslovna fotografija: Paul Robinson

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.