Jernej Kruder z odličnimi balvanskimi vzponi

Objavljeno: 21. December 2016 - 20:46
Komentarji: 0 komentarjev

V prvi tretjini decembra je opravil kar tri nove balvanske vzpone do 8B+.

Jernej Kruder je po končanih zaključnih tekmah za državno prvenstvo obiskal dolino Maltatal na avstrijskem Koroškem ter lokalni balvan Blato blizu Slovenskih Konjic. Z nizanjem težkih vzponov je začel 7. decembra v Maltatalu, kjer je na fleš preplezal problem Agoge (8A+). Štiri dni kasneje se je še enkrat odpravil na Koroško, kjer je najprej opravil prvi vzpon v problemu Hide and sick in ga ocenil z 8B+, za zaključek uspešnega dne pa je preplezal še problem Air sit (8A+).

Po dveh uspešnih plezalnih dneh pri severnih sosedih je obiskal Blato, kjer je preplezal dva nova problema. Prvi dan je opravil z linijo Hrasov fosn (8A), tri dni kasneje pa še problem Črtica (8B). V problemu Hrasov fosn je drugi vzpon opravil Martin Bergant, ki je prišel še na idejo, da se slabim oprimkom preprosto izogneš z enim samim skokom. Obe varianti si lahko pogledate v spodnjih posnetkih, ki jih je objavil Jernej Kruder.

Vir in fotografije: Jernej Kruder Instagram

A video posted by Jernej Kruder (@kruderjernej) on


A video posted by Jernej Kruder (@kruderjernej) on


Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.