Ema Seliškar in Lucija Tarkuš do 8A v Zillertalu

Objavljeno: 22. Julij 2018 - 11:15
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografije: alphut.net

Članici slovenske mladinske reprezentance prvič uspešne v balvanskem problemu težavnosti 8A.

Štirinajstletna Ema Seliškar in petnajstletna Lucija Tarkuš plezata v avstrijski dolini Zillertal. Najboljše vzpone sta opravili v balvanskem plezališču Zillergrund. Obe sta preplezali svoj prvi balvan, ocenjen z 8A, Aladin und die Wunderschlampe. Najprej je bila v njem uspešna Ema, po nekaj poskusih pa je uspelo tudi Luciji. V istem dnevu sta obe preplezali še kar nekaj težkih balvanskih problemov (2 x 7B+, 2 x 7B in 4 x 7A+).

Članici AK Slovenska Bistrica, ki trenirata pod vodstvom trenerja Boštjana Potočnika, spadata trenutno med najbolj perspektivne slovenske športne plezalke. Ema je s tem dosežkom postala najmlajša slovenska plezalka, ki se lahko pohvali z balvanskim vzponom, ocenjenim z 8A, enak podvig pa ji je spomladi uspel s preplezano smerjo, ocenjeno z 8b. Lucija Tarkuš trenutno blesti v tekmovalnem športnem plezanju, saj je letos že dvakrat zmagala na tekmi za mladinski evropski pokal v težavnosti in spada v ožji krog favoritinj na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki se bo začel 9. avgusta v Moskvi.

Vir in fotografija: AK Slovenska Bistrica

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.