Z nožno protezo do 7C+ - VIDEO

Objavljeno: 3. Maj 2017 - 17:24
Komentarji: 0 komentarjev

Pred dvema letoma je Ronnie Dickson v ameriškem balvanišču Joe's Valley v zvezni državi Utah preplezal balvanski problem Resident Evil, ki je ocenjen V10 oz. po "naše" 7C+.

27 letni Ronnie, ki so mu pri 18 letih nad kolenom amputirali levo nogo in se je z plezanjem začel ukvarjati z 19 leti, je tako postal prvi plezalec, ki je z nožno protezo uspel preplezati balvan takih težav.

Navdihujočo zgodbo o poti, ki ga je pripeljala do tega dosežka, si lahko ogledate spodaj:

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.