Prvo smučanje s K2 - VIDEO

Objavljeno: 7. Avgust 2018 - 15:30
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Marek Ogień / Red Bull Content Pool

Poljak Andrzej Bargiel je 22. julija 2018 kot prvi človek smučal z druge najvišje gore na svetu.

Le dva dni po vzponu slovenskega alpinista Tomaža Rotarja na K2 je 30 letnemu poljskemu ekstremnemu smučarju Andrzeju Bargielu uspel izjemen podvig, saj se je kot prvi na svetu neprekinjeno smučal z druge najvišje gore na svetu. Poljak je imel nekaj težav zaradi slabše vidljivosti takoj po začetku smučanja z vrha do tabora 4 na višini 7600 m, kjer je moral pred tehnično najtežjim delom njegovega spusta počakati na izboljšanje vremena.

Utrinke smučanja si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vir: wspinanie.pl

Naslovna fotografija: Marek Ogień / Red Bull Content Pool

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.