Tomaž Rotar pristopil na K2!

Objavljeno: 23. Julij 2018 - 21:24
Komentarji: 0 komentarjev

Šele četrti Slovenec na drugem najvišjem vrhu sveta!

Lanskega maja je Tomaž Rotar pristopil na Everest. S tem dejanjem je poskrbel, da je po letu 2009 na vrhu sveta ponovno stal Slovenec - že 19. po vrsti.

13 mesecev po uspehu na Everestu pa je Rotarju uspelo stati še na drugi najvišji gori sveta, na 8611 metrov visokem K2. Na vrh se je povzpel 20. julija.

Do so od Slovencev na vrhu stali Viki Grošelj in Zvonko Požgaj (na vrhu sta stala13. junija 1993, nanj sta se povzpela po originalni smeri preko Abruškega rebra) ter Roman Benet  leta 2006. 

Naslovna fotografija: Tomaž Rotar na Everestu (vir: blog Tomaža Rotarja).

Vir: alanarnette.com in gore-ljudje.net.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.