Luka Lindič in Ines Papert o nesreči na odpravi Šišapangma - video

Objavljeno: 11. December 2018 - 13:47
Komentarji: 0 komentarjev
Vir: video

Zgodba Luke Lindiča in Ines Papert o bitki s snežnim plazom na gori Nyanang.

Aprila sta se Luka Lindič in Ines Papert mudila na odpravi z glavnim ciljem preplezati prvenstveno smer v jugozahodni steni 8027 m visoke Šišapangme. Za nemško alpinistko bi bil to prvi osvojeni osem tisočak, medtem ko je Luka leta 2016 že dosegel vrh Borad Peaka. Za prvi resni aklimatizacijski cilj sta si izbrala novo smer na gori Nyanang (7071 m), vzpon pa se je v noči, ki sta jo preživela na drugem bivaku na višini 6300 m, spremenil v boj za preživetje. O preživljanju težkih trenutkov na gori in še nekaj o njunem plezanju lahko izveste v spodnjem videu.

Vir: Epic TV Climbing Daily

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.