Jutri v Bovcu začetek filmskega festivala BOFF

Objavljeno: 27. December 2019 - 18:58
Komentarji: 0 komentarjev

Festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami med 28. in 30. decembrom v Kulturnem domu Bovec tudi z razstavo fotografij Rožleta Bregarja izpod Everesta in z Denalija z Davom Karničarjem ter z okroglo mizo o turistični preobremenjenosti narave in infrastrukture.

Trinajsti bovški filmski festival s polnim imenom Bovec Outdoor Film Festival by Fjällräven, ki prinaša 32 filmov in spremljevalne prireditve, se v soboto 28. decembra v Kulturnem domu Bovec začenja s prvimi projekcijami. Hkrati bo vse dni festivala, do vključno ponedeljka 30. decembra, na ogled tudi razstava fotografij Rožleta Bregarja z naslovom Ti sam greš. Rožle je na BOFFu znan tudi kot filmski ustvarjalec, med drugim je soavtor nagrajenih filmov Zadnji ledeni lovci in Nepoškodovane / The Undamaged.

Nekdanji športni plezalec je tudi fotograf, tokrat bo razstavil svoje fotografije izpod Everesta in z Denalija, kjer se je mudil z Davom Karničarjem. Z režiserjem Mihom Kačičem sta s Karničarjem snemala film z enakim delovnim naslovom – Ti sam greš. Snemanje bosta nadaljevala in dokončala tudi po njegovi smrti. Med snemanjem je v zadnjem letu nastalo veliko fotografij z Davom.

Okroglo mizo z naslovom Pre turizem in športi v naravi, ki je na sporedu v nedeljo 29. decembra z začetkom ob 17. uri, bo vodil Jernej Stritih (Stritih svetovanje za trajnostni razvoj). V pogovoru o preobremejenosti narave in infrastrukture z obiskom turistov bodo sodelovali Janko Humar (Turizem Dolina Soče), Miša Novak (ALOHAS, Trajnostne rešitve v turizmu), Jan Klavora (Tovarna trajnostnega turizma Good place) in Matej Ogrin (CIPRA Slovenija). Tej temi je posvečena tudi grafična podoba letošnjega festivala, katere avtor je Dalibor Kazija. Udeležba na okrogli mizi in predavanjih je brezplačna.

Program festivala je med drugim na voljo v obliki zloženke, ki jo najdete tudi na spletu v dokumentu PDF.

Vir in fotografije: http://www.boff.si

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.