Česen in Lindič na vrhu Broad Peaka!

Objavljeno: 13. Julij 2016 - 22:34
Komentarji: 0 komentarjev

15. junija 2016 je proti Pakistanu krenila alpinistična odprava na Gašerbrum IV, ki jo sestavljata Aleš Česen in Luka Lindič. Njun cilj je vzpon na Gašerbrum IV (7925 m) čez mogočno zahodno steno, za aklimatizacijo pa sta načrtovala vzpon na osemtisočak Broad Peak (8015 m), ki sta ga po poročanju Planinske zveze Slovenije včeraj dosegla! 

Alpinistična odprava GAŠERBRUM IV 2016

Trajanje odprave: od 15. 6. do 15. 8. 2016

Vodja: Aleš Česen (Alpski gorniški klub)

Član: Luka Lindič (AO PD Celje - Matica)

Pogorje: Karakorum, Pakistan

SPOROČILA:

Četrtek, 7. julij 2016
Česen in Lindič sta 25. junija dosegla bazni tabor, 29. 6. sta se vrnila s prve aklimatizacijske ture, na kateri sta spala na višini 5700 metrov. Sledil je počitek in 2. julija druga aklimatizacijska tura na Broad Peak, najvišje sta spala malo pod 7000 metri ter se 5. julija vrnila. Zdaj počivata v bazi. Počutita se dobro.

Sreda, 13. julij 2016
Luka in Aleš sta bila 12. julija na vrhu Broad Peaka, danes sta že v bazi. Vso pot navzgor sta močno gazila.

Vir in fotografija: pzs.si.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.