Vita Lukan svetovna prvakinja, Luka Potočar podprvak!

Objavljeno: 16. Avgust 2018 - 10:24
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: IFSC, Eddie Fowke

Slovenska mladinska reprezentanca nadaljuje z zbiranjem tekmovanj na največjih tekmovanjih.

Druga polovica mladinskega svetovnega prvenstva v športnem plezanju je rezervirana za tekmovanja v težavnostnem plezanju. Včeraj so s tekmovanji zaključili v mladinski in kadetski kategoriji, kjer so naši plezalci znova posegli po vrhunskih rezultatih. Vita Lukan je v močni konkurenci med mladinkami v finalu dosegla najboljši rezultat in postala svetovna mladinska prvakinja. Za plezalko iz Radovljice je to že druga medalja na prvenstvu, saj je bila bronasta že v balvanskem plezanju. Po pričakovanjih je vrhunski rezultat dosegel tudi Luka Potočar, ki j z doseženim vrhom v finalu kategorije kadetov, postal svetovni podprvak. V finalu je vrh dosegel še japonski tekmovalec, ki pa je bil, zaradi boljšega rezultata v kvalifikacijah, pred našim tekmovalcem. Uspeh je s petim mestom med mladinkami dopolnila Urška Repušič.

Prvenstvo bodo danes zaključili s popoldanskim finalom v kategorijah starejših dečkov in deklic, kjer pa Slovenija nima predstavnikov med najboljšimi osmimi. Tako je naša reprezentanca prvenstvo zaključila s petimi osvojenimi medaljami (1 zlata, 2 srebrni, 2 bronasti), kar je ob dejstvu, da na prvenstvu ni bilo naše najboljše tekmovalke Janje Garnbret, ki bi se še lahko potegovala za naslove v mladinski kategoriji, vrhunski dosežek.

Naslovna fotografija: IFSC, Eddie Fowke

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.