V Švici se začenja svetovni pokal 2018 v balvanskem plezanju

Objavljeno: 13. April 2018 - 18:41
Komentarji: 0 komentarjev
Foto: Sytse van Slooten

Tekma v balvanskem plezanju 13. in 14. aprila 2018 v Meiringenu v Švici začenja sezono svetovnega pokala, v kateri športne plezalce čaka sedem tekem v balvanih in sedem v težavnosti, vmes se bodo preizkusili še na kakšni tekmi v hitrosti, vrhunec sezone pa bo svetovno prvenstvo. Na uvodni tekmi stiskamo pesti za dvanajst članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. Sobotni polfinale in finale si bo mogoče ogledati v prenosu v živo na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC).

Po včerajšnji slovesnosti ob začetku svetovnega pokala 2018, na kateri je slovensko zastavo nosila najizkušenejša reprezentantka Mina Markovič, so v  Meiringenu v švicarskem kantonu Bern danes na sporedu kvalifikacije uvodne tekme letošnjega SP v balvanskem plezanju. Med 109 prijavljenimi tekmovalci in 99 tekmovalkami iz vsega sveta slovenske barve zastopa dvanajst članov slovenske reprezentance v športnem plezanju: Janja Garnbret (Šaleški AO), Katja Kadić (PK Škofja Loka), Mia Krampl (AO PD Kranj), Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica), Mina Markovič (ŠPK Plus), Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) in Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) v ženski konkurenci ter Jernej Kruder (ŠPO PD Celje - Matica), Anže Peharc (AO PD Kranj), Zan Sudar (AK Ravne) Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) in Gregor Vezonik (AK Ravne) v moški konkurenci.

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju deluje pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena, ki bo julija izbral tudi slovensko posadko za nastope na tekmah svetovnega pokala v težavnosti, ter trenerjev Luke Fonda in Urha Čehovina. Septembra tekmovalce čaka še vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v športnem plezanju, ki bo v avstrijskem Innsbrucku.


Slovenska reprezentanca v športnem plezanju, na uvodni balvanski tekmi nastopa dvanajsterica. (foto Urban Urbanc/Sportida)

Urnik tekme SP Meiringen 2018

Petek, 13. april
9.00-15.00 kvalifikacije moški
16.30-21.00 kvalifikacije ženske

Sobota, 14. april
11.00-14.00 polfinale moški in ženske (V ŽIVO)
18.30-21.15 finale moški in ženske (V ŽIVO)
sledi podelitev medalj

Pripravila: Manca Čujež, PZS
Naslovna fotografija: Sytse van Slooten

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.