V polfinalu SP v težavnosti sedem Slovencev

Objavljeno: 14. Avgust 2019 - 19:01
Komentarji: 0 komentarjev
Vir: IFSC

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju v Japonskem Hačiodžiju se je nadaljevalo s kvalifikacijami v težavnosti.

V kvalifikacijah je nastopilo enajst slovenskih predstavnikov, kar sedem pa se jih je uvrstilo v polfinale. Janja Garnbret je tudi v težavnosti pokazala vrhunsko formo, saj je edina od tekmovalk preplezala obe kvalifikacijski smeri in si zagotovila najboljši položaj pred nadaljevanjem tekmovanja. Med šestindvajset polfinalistk so se uvrstile še Mia Krampl s 7., Tjaša Kalan z 12., Lučka Rakovec s 16. ter Vita Lukan z 18. rezultatom. Pri moških sta si napredovanje v polfinale zagotovila Domen Škofic s 15. ter Martin Bergant s 24. rezultatom.

Smolo v kvalifikacijah sta imela Luka Potočar, ki je po pritožbi ene od tujih reprezentanc za doseženo višino izgubil eno mesto in tekmovanje končal na 27. mestu ter Jernej Kruder, ki je bil 28. Daleč od uvrstitve v polfinale sta bila Anže Peharc na 42. in Mina Markovič na 46. mestu.

Tekmovanje v težavnosti se bo nadaljevalo že jutri. Ob 4. uri po našem času se bo začel polfinale za moške in ženske, ki ga bo V ŽIVO prenašala IFSC TV. Ženski finale se bo začel ob 12. uri po slovenskem času, moški finale pa ob 13. uri. Zaključek tekmovanja boste lahko spremljali V ŽIVO tudi na TV Slovenija 2, popoldne pa bo na sporedu še posnetek.

REZULTATI - kvalifikacije ŽENSKE

REZULTATI - kvalifikacije MOŠKI

Vir: Planinska zveza Slovenije

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.